Сільський голова на Дубровиччині перевозив бурштин?

 На своїй сторінці у Фейсбук  Поліція Рівненської області  повідомила, що викрили голову сільської ради Дубровицького району на незаконному перевезенні 30 кілограмів бурштину.

 

Затримання відбулося вчора, 22 січня. Вказується, що бурштин перевозив 36-річний голова однієї із сільських рад Дубровицького району.

Автомобіль «Renault Trafic» поліцейські зупинили поблизу села Великий Житин у Рівненському районі. За результатами поверхневої перевірки в салоні мікроавтобуса було виявлено три мішки бурштину-сирцю загальною вагою майже 30 кілограмів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Рівненського районного відділення.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України (незаконне видобування, збут, придбання, перевезення бурштину), вилучений бурштин скеровуватиметься на експертизу. За її результатами прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема і повідомлення 36-річному жителю Дубровиччини про підозру. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від трьох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до трьох років.

Орієнтовна вартість вилученого «сонячного» каміння становить 30 тисяч доларів США.