Школу в Цепцевичах планують включити у «Велике будівництво» на 2022 рік

У селі Цепцевичі Сарненського району відновлюють освітній довгобуд. Сьогодні голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки ознайомився із ходом будівництва закладу.

Школу розпочали зводити у 2017 році, але донедавна будівництво рухалось дуже повільними темпами. Лише в 2021 році ситуація змінилась. В рамках президентської програми «Велике будівництво» цьогоріч на добудову об’єкту передбачили 19 млн грн. З них: 15,5 - це кошти ДФРР, решта - області та громади.

Віталій Коваль поспілкувався з батьками учнів, які досі не вірили у позитивні зрушення в селі. В старій школі, наразі тісняться понад 700 школярів, які навчаються допізна. Це критичні умови для школярів та вчителів, тому питання добудови навчального закладу вкрай важливе.

«Плануємо включити школу у програму «Велике будівництво» і на наступний рік. Це дасть можливість завершити першу чергу – навчальний корпус у 2022 році. Плани амбітні, але Цепцевичі – це село із надзвичайною енергетикою і хорошою народжуваністю. Лише в цьому році у перший клас піде 45 дітей. Наша мета - не лише створити комфортні та якісні умови для учнів, а й після закінчення будівництва школи впровадити новітні, сучасні технології для навчання», - зазначив Віталій Коваль.


Рівненська ОДА