Газета «Вісті Рівненщини» +380678370541 +380675894919 +380362695137

Що для вас важливіше — тимчасова гастрономічна насолода чи життя?

На перший погляд питання дивне і навіть абсурдне!!.

Але.

Багато людей вперто не хочуть помічати небезпеки від вживання деяких продуктів, які можуть призвести до фатальних наслідків. Наприклад, купуючи на пляжі чи на стихійних ринках в’ялену, копчену, консервовану рибу, або сумнівні вироби з м'яса.

Ігнорування правил безпечного харчування може призводити до отруєнь, інтоксикації організму та навіть смерті.

Особливу небезпеку становлять продукти з ботулотоксинами. Їх підступність полягає в тому, що вони жодним чином не впливають на смак чи вигляд продукту.

Щоб уникнути небезпек, пов'язаних із вживанням їжі, дотримуйтесь 5 ключових правил безпечного харчування:

1 Підтримуйте чистоту (як продуктів, які збираєтесь вживати, так і рук);

2 Відокремлюйте сиру їжу від готової (щоб запобігти перехресному забрудненню);

3 Ретельно готуйте їжу, аби вбити мікроорганізми;

4 Зберігайте їжу при безпечній температурі (гарячою або холодною, щоб запобігти розмноженню мікроорганізмів);

5 Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти.

Більше про це у креативному відео від Європейського регіонального бюро ВООЗ

#безпека  #їжа 

Читайте також

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: