Ще одна смерть від грипу на Рівненщині

У Рівненській області зареєстрований новий летальний випадок від ускладнень грипу. Помер 43-річний житель Рівненського району.

Чоловік захворів 12 лютого, за медичною допомогою звернувся 19 лютого. Відразу був госпіталізований у відділення анестезіології та інтенсивної терапії КП «Рівненська обласна клінічна лікарня». Однак врятувати людину не вдалося і 22 лютого хворий помер.

Вірусологічна лабораторія ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» методом ПЛР у хворого виявила РНК вірусу грипу А.
Чоловік належав до групи медичного ризику щодо захворювання на грип, але не був вакцинований проти грипу. Це вже третій летальний випадок від ускладнень грипу в області у цьому році.
У Рівненській області за минулий тиждень захворіло 8140 осіб або 702 випадки на 100 тисяч населення, а це на 13% нижче порогового рівня. Серед захворілих 5288 дітей (65%). Впродовж тижня було госпіталізовано 264 хворих, з них 154 дітей. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 24%.
Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у Дубровицькому (епідпоріг перевищений на 34%), Зарічненському (на 14%) та Острозькому (на 8%) районах.
На вимушених канікулах залишаються учні 11 шкіл області. Закриті школи у Дубровицькому (7 шкіл), Березнівському (1) та Сарненському (3) районах, повідомляє
Рівненський обласний лабораторний центр.

.