Ще один шаховий клуб відкрили на Рівненщині

Саме йому належить ідея відкриття у сільських школах шахових клубів. І ось уже кілька років поспіль він її успішно реалізує. Цього разу можливість не лише навчитися грати в шахи, а й поліпшити свої вміння отримали учні школи  села Богуші, що у Березнівському районі. Не так давно вони відсвяткували новосілля, і ось - ще одна радісна подія. Там за підтримки народного депутата, голови Рівненської обласної організації Народної Партії відкрили перший в цьому році шкільний шаховий клуб. Микола Шершун особисто завітав на відкриття, і, традиційно, не з порожніми руками. Він подарував дітям комплекти шахів і кубки для майбутніх чемпіонів.

Неабияк задоволений цією приємною подією директор школи Петро Василюта. Каже, що збулася одна з його мрій – дати дітям можливість навчатися цій грі. До речі, у юності він сам брав участь у різних шахових турнірах. Нині ж до цього прагнутимуть його вихованці - учасники шахового клубу. У день відкриття всі вони отримали нагоду випробувати свої сили і особисто зіграти у свою улюблену гру з віце-президентом Федерації шахів України. Микола Шершун провів сеанс одночасної гри у шкільному шаховому клубі і відразу відчув, що серед цих дітей є гідні суперники.

Голова Рівненської обласної федерації шахів Володимир Ковальчук розповідає, що нині до нього телефонують із різних районів, з пропозицією відкрити у себе шкільних шаховий клуб чи зареєструвати федерацію. Тому він переконаний, що зроблено ще один крок до того, щоб Рівненщина стала лідером в Україні за розвитком шахового спорту.