Шахраї наживаються на хворих дітях

Керівник благодійного фонду "Скарбниця надії" Мар’яна Рева закликала у мережі Фейсбук бути пильними до прохань про допомогу.

"Люди! Будьте уважними і не перепощуйте прохання від людей або сторінок, яких не знаєте особисто!!!!
Це фото хлопчика, яким опікується дружній благодійний фонд. Шахраї взяли фото, розмістили на незрозумілій сторінці і пишуть про нього як про дівчинку. Збирають гроші на якусь приватну картку. Вже є купа репостів і люди ставлять в коментарях плюсики що перерахували кошти!
Люди!!!! Ну зрозумійте нарешті що "Допомога хворим дітям" гарно написати може будь-хто".

На жаль, дуже часто шахраї використовують фотокарки хворих діток, бо саме благодійність, спрямована на порятунок дитячих життів, отримує найюільше відгуків. Нечисті на совість ділки придумують маленьким пацієнтам лікарень "нову" біографію,  і вказують рахунки своїх карток. Після чого співчутливі громадяни активно репостять історію дитини, таким чином мимовільно допомагаючи наживатися шахраям.

Перед тим, як зробити репост такого повідомлення, варто зайти на сторінку благодійного фонду, котрий опікується дитиною, знайти у соціальних мережах сторінки родичів чи їхні контактні дані, аби перевірити правдивість інформації. Так, зробити дзвінок родині - складно, але дуже часто саме завдяки таким дзвінкам рідні і дізнаються, що історією їхніх хворих родичів маніпулюють.