Селищній раді Дубенського району завдяки прокуратурі сплачено понад 600 тис. грн втрат сільськогосподарського виробництва

Господарським судом Рівненської області закрито провадження у справі за позовом Дубенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Млинівської селищної ради до одного з Товариств про стягнення майже 635 тис грн втрат сільськогосподарського виробництва, у зв’язку зі сплатою відповідачем вказаних коштів після відкриття провадження.

З’ясовано, що за результатами розгляду клопотання відповідача було затверджено детальний план території земельної ділянки орієнтовною площею 10 га.

Оскільки товариство мало намір здійснювати господарську діяльність пов’язану з користуванням надрами, цільове призначення земельної ділянки для  ведення особистого селянського господарства потребувало змін, які б дозволяли розміщення та експлуатацію основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд.

При цьому, відповідно до розрахунку втрат сільськогосподарського виробництва земельної  ділянки при зміні її цільового призначення розмір таких втрат склав  934,9 тис. гривень.

Однак,  прокурором встановлено, що Товариство сплатило лише 300 тисяч гривень.

Задля усунення виявленого порушення окружною прокуратурою і було пред’явлено позов до господарського суду Рівненської області.

Питання реального поновлення інтересів держави перебуває на постійному контролі органів прокуратури. 


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури