СБУ затримала подружжя наркокур`єрів з Рівненщини під час контрабанди прекурсорів на 3 мільйони гривень

Співробітники Служби безпеки України затримали наркокур`єрів з Рівненщини під час спроби контрабанди прекурсорів із Євросоюзу. Вилучено партію псевдоефедрину на понад 3 мільйони гривень.

За даними слідства, наркотрафік організувала подружня пара, яка займається ввезенням та продажом в Україні вживаних автомобілів з Європи. На замовлення представників місцевого криміналітету подружжя переправляло до нашої країни гуртові партії псевдоефедриновмісних пігулок «Cirrus», які використовуються для синтезу метамфетаміну. «Товар» зловмисники отримували у іноземних постачальників та, приховуючи в технологічних порожнинах авто, переправляли через державний кордон.

Затримали подружжя контрабандистів відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на митному посту «Ягодин» Волинської митниці під час чергової спроби ввезення прекурсорів. У паливному баку імпортованого ними автомобіля правоохоронці виявили понад 170 тисяч наркомістких пігулок загальною вагою 21 кілограм.

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, слідчі УСБУ в Рівненській області повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають.

Заходи із викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

 

Прес-група УСБУ в Рівненській області