СБУ разом зі спецпідрозділом ЦСО «А» попередили незаконний видобуток бурштину у Сарненському районі

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури співробітниками Управління СБУ в Рівненській області та спецпідрозділу ЦСО «А», проводяться опрацювання територій, де фіксується найбільша кількість повідомлень щодо порушень законодавства при видобутку корисних копалин, у тому числі «сонячного каміння».

Тому, в межах кримінального провадження за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю (ст. 240-1 КК України) 24.11.2020 проведено черговий рейд, задля виявлення осіб, причетних до такої протиправної діяльності.

В результаті заходів виявлено бригаду старателів з 13 осіб, які мили «сонячне каміння» та здійснювали підготовку до подальшого незаконного промислу, а саме займались підведенням води до місць видобування бурштину, на території земель державного лісового фонду, в урочищі «Гальбин» Сарненського району.

 В ході опрацювання вилучено 2 мотопомпи кустарного виробництва, знаряддя, призначене для незаконного видобутку бурштину-сирцю, автомобіль та близько 4 кг «сонячного каміння», а також екскаватор, який використовували для викопування канав та, відповідно, підведення води.

На даний час тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та оголошення підозри причетним особам.


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури