Розпочато реєстрацію спостерігачів на ЗНО

Український і регіональні центри оцінювання якості освіти з 25 січня 2021 року розпочали реєстрацію громадських спостерігачів за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання.

Як повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, до суб’єктів громадського спостереження належать громадські організації, батьківські комітети, піклувальні ради закладів освіти, засоби масової інформації.

З метою формування довіри до результатів тестувань громадське спостереження здійснюють на етапах реєстрації для участі в ЗНО, проведення тестувань у пунктах зовнішнього оцінювання, визначення результатів, а також засідань апеляційної комісії, регламентних комісій при регіональних центрах та експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО.

Термін реєстрації громадських спостерігачів – 5 робочих днів із дня отримання відповідного подання.

Після реєстрації громадські спостерігачі отримують посвідчення встановленого зразка, що підтверджують їхні повноваження.

Із посвідченнями громадського спостерігача, виданими Українським центром оцінювання якості освіти, особа може здійснювати громадське спостереження на об’єктах, розташованих у будь-якому регіоні України.

Із посвідченнями, виданими регіональними центрами оцінювання якості освіти, особа може здійснювати громадське спостереження на об’єктах, розташованих в областях, що належать до сфери обслуговування відповідного регіонального центру.

ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ