Роман Іванісов вийшов із партії і фракції "Слуга народу"

Днями з'явилася інформація про те, що народний депутат України з фракції "Слуга народу" Роман Іванісов був засуджений до позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої. Про це повідомив нардеп VIII скликання Ігор Мосійчук і показав фото документів, які підтверджують цей факт. Відповідний допис з'явився в Telegram.

Сам Іванісов відкидає звинувачення і навіть опублікував на своїй сторінці в Facebook фотокопію довідки про відсутність судимості.

Водночас генеральний прокурор Руслан Рябошапка, як пише  https://gazeta.ua/, на брифінгу підтвердив, що Іванісов знаходився в місцях позбавлення волі.

"Перевірку було здійснено. Не Генеральною прокуратурою, а відповідними органами, ті факти, про які ви говорили, вони підтвердилися. Його судимість погашено, тому вважається, що людина не судима на даний момент", - зазначив він.

У свою чергу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловиви  намір підняти питання про зупинення членства Іванісова в партії. Також Арахамія анонсував у четвер, о 12:00, брифінг з цього питання.

Втім,вже вчора ввечері, народний депутат України від партії «Слуга народу» Роман Іванісов, що обраний по 153-му виборчому окрузі на Рівненщині, сам призупинив своє членство у партії та вийшов із фракції у Верховній Раді. Про це він повідомив у себе на сторінці в мережі Фейсбук:

"Коли ти знаєш, що правда на твоєму боці, а з інформаційного простору ллється потік фейків і відвертої брехні, головне - це віра в тебе найближчих і дорогих людей, і, звичайно, колег.

Фракція партії «Слуга народу» вже встигла стати для мене другою родиною. Я вдячний своїм колегам за просту людську підтримку в ці останні три дні. Тому, аби не ставити під удар репутацію всього колективу, я прийняв рішення призупинити своє членство у фракції на час перевірки оприлюдненої в ЗМІ інформації.

Звернувся з цією пропозицією до голови фракції Давіда Арахамії, і він підтримав мене.

Разом із тим, вважаю, що пана Рябошапку навмисне ввели в оману. Офіс Генпрокурора вже дав спростування озвученої сьогодні щодо мене інформації. Замовники витрачають шалені гроші на брудну гру проти мене, не нехтують нічим, як ви всі помітили."

Роман Іванісов зазначив, що вже незабаром оприлюднить достовірні докази того, що це була спланована інформаційна атака проти нього через  антикорупційну діяльність, а також прізвище замовника.

Також він подякував своїм виборцям, колегам, журналістам за підтримку і розуміння ситуації!