Роботодавці очікують від манікюрників швидкості і радять більше піаритися

 

По завершенню цього етапу слухачі здають проміжковий іспит. Другий етап триває 1,5 міс., передбачає такі ж заняття, і слухачам після успішно зданої ДКА вручають Свідоцтво державного зразка про отримання професії «Манікюрник».

Група слухачів у повному складі пройшла обидва етапи навчання і на підсумковому іспиті демонструвала свої знання та практичні навички. Оцінювали майстерність манікюрниць Державна кваліфікаційна комісія та запрошені роботодавці – представники Салону – перукарні «Beauty», Салону краси «Наталія», Майстерні краси «GRANAT», Навчального центру «Елітіс».

Роботодавці мали на меті підібрати для своїх закладів кваліфікованихманікюрників.В один голос вони стверджували, що хороший майстер – це, насамперед, швидкий і вправний, адже саме від швидкості та якості обслуговування залежатиме і кількість клієнтів.

Діна Присяжна, Навчальний центр «Елітіс:

-         Сьогодні професія манікюрниказачасту популярніша і затребуваніша від будь-яких інших професій. Хоча, зауважу, найважче «розкручується» саме манікюрник, оскільки результат його роботи надто очевидний, і помилки недопустимі.Вважаю, що авторитет майстра залежить і від його зовнішнього вигляду. Якщо манікюрник розвивається, відповідно він здобуває більше клієнтів, а отже і мотивація його зростає. Сьогодні майстри мають змогу отримувати зарплатню щонайменше від 3 тис. грн., а кваліфіковані та з хорошою базою клієнтів заробляють  по 6 тис. грн. і більше. Професія постійно набуває популярності у безробітних, оскільки є хороша перспектива самореалізації та заробітку.

Людмила Кибукевич, Майстерня краси «GRANAT»:

-         Із РЦПТО ДСЗ у мене особливі стосунки. Сама тут навчалася. До того ж, практично увесь персонал для свого закладу підібрала із висококваліфікованих випускників навчального центру. Головні критерії, за якими я обиратиму майстра сьогодні, це комунікабельність, швидкість та результат. Манікюрник має добре виконувати як класичний манікюр, так і апаратний (зокрема, фрезерний). Важливий і сам робочий процес, адже тут проявляються такі якості, як акуратність та дотримання гігієни.

Людмила Куделя, Салон – перукарня «Beauty»:

-         Зауважу, що свого часу і я навчалася в РЦПТО ДСЗ. З досвіду можу стверджувати, що майстрам-початківцям найважче адаптуватися до матеріалів (впевненість, розуміння, орієнтація) та демонструвати швидкість виконання роботи. Сьогодні на іспиті в РЦПТО ДСЗ я вперше підбиратиму манікюрника для своєї перукарні. Зауважу, що обізнаність та мобільність є запорукою залучення клієнтів, успіху салону. Хочу наголосити, що майстрам необхідно піаритися, викладати і демонструвати свої роботи, особливооригінальні пропозиції у соціальних мережах. Це дозволить зацікавити потенційних клієнтів, здобувати авторитет, просуватися.

Галина Дмитрук, Салон краси «Наталія»:

-         Для мене особливе значення мають такі якості працівника, як дисциплінованість та порядність. Саме вони забезпечать, на мою думку, бажання вчитися та  вдосконалюватися. Свій вибір зупиню на Тетяні Стригун, яка проходила виробничу практику у нас. Дівчина зарекомендувала себе дисциплінованою та відповідальною. На іспиті я переконалася, що вона вміє працювати на результат, охайна в роботі. Саме такі фахівці імпонують мені, оскільки в колективі робимо ставку на обов’язковість та максимально якісний сервіс для клієнтів. Вважаю, що достойні умови роботи манікюрника, належно облаштоване робоче місцесприяють якіснійроботі, а отже відмінному результату.

Поділилася думкою про навчання і випускниця Наталія Малик, староста групи:

-         Навчання в РЦПТО обрала, маючи за плечима музичну, кухарську, кравецьку освіту, люблю і вмію співати. Нову професію опановувала, не маючи відповідного досвіду роботи. Навчання сподобалося. Сподіваюся, саме професія манікюрника допоможе визначитися із подальшим працевлаштуванням.

На навчання до РЦПТО ДСЗ безробітних направили Рівненський МЦЗ, Дубенський МРЦЗ, ДубровицькийРЦЗ, Здолбунівський РЦЗ, Костопільський РЦЗ, Нетішинський МЦЗ та Ізяславський РЦЗ (Хмельницька обл.), Новопсковський РЦЗ (Луганська обл.) та Турійський РЦЗ Волинської обл. Загалом, 13 слухачів.

Як воно – працювати із справжніми клієнтами, слухачі відчули на практиці, яку проходили у салонах Рівного та за місцем проживання: ФОП Єроцька О.А. , Салон-перукарня «Наталія» та Салон краси «Елітіс» (м. Рівне), перукарня «Діана» (м. Дубровиця), ФОП Івашинюта Я.В. та Кіптач С.В. (м. Костопіль), ТзОВ Готель «Любисток» (смтРокитно), Салон краси «Віва актив» (м. Тернопіль), ФОП Підгайна В.М. (смтТурійськ, Волинь), ТзОВ «Сігма», м. Ізяслав та ФОП Тверітін В.В., м. Нетішин (Хмельниччина).

На ДКА впродовж 1,5 – 2 годин слухачі виконували практичне завдання, за роботою стежила майстер виробничого навчання Лілія Мельник. Саме вона проводила із слухачами  виробниче навчання. Майбутні манікюрниці у відповідях коментували свої роботи, обґрунтовували використання матеріалів,  демонстрували поетапність виконання манікюру. Моделями ж залюбки виступили знайомі таподруги.

Члени комісії та роботодавці особливо відзначили цікаві якісні роботи Тетяни Стригун, Оксани Козяр, Наталії Пархомець, Ольги Люльки. Усім випускникам побажали успішного працевлаштування, професійного зросту та вручили Свідоцтва державного зразка про отримання професії «Манікюрник»  з відповідним Додатком про присвоєння 3-го розряду (ІІ клас).

Погодьтеся, хороших спеціалістів багато не буває, а класних манікюрників й поготів.

Приєднуйтеся і ви до команди професіоналів!

РЦПТО ДСЗ