Робота правоохоронних органів Рівненщини під пильним оком депутатів

Сьогодні під час засідання постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією під головуванням Сергія Подоліна депутати розглянули та затвердили орієнтовний план роботи на 2021 рік. Окрім усіх членів комісії, участь в засіданні взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук, його перший заступник Сергій Свисталюк та заступник Олексій Бучинський, а також голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк. 

Так, раз на квартал комісія заслуховуватиме інформацію керівництва Рівненської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції в Рівненській області про результати їхньої роботи у попередньому півріччі.

Депутати розглядатимуть низку обласних програм, які діятимуть на території Рівненщини у 2021-2023 роках. Зокрема, комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю, програму військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, програму забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Рівненській області.  

Комісія вноситиме зміни до Програми реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту на 2018-2024 роки.

Упродовж року депутати планують розглядати зміни до обласного бюджету, заслухати звіти про виконання обласних програм, звіти голови обласної ради та голови облдержадміністрації.

Поза сесійною діяльністю комісія підсумує роботу делегованих обласною радою представників до складу поліцейської комісії Нацполіції в Рівненській області та обиратиме представників громадськості до складу поліцейських комісій Нацполіції.   

Крім того, у планах роботи комісії – розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій.