Робочий візит керівника Енергоатома на Хмельницьку АЕС

17 грудня 2021 року, під головуванням т. в. о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, відбулася нарада з питань реалізації перспектив будівництва нових енергоблоків на ХАЕС, підведення підсумків роботи за поточний рік.

Нарада пройшла за участі представників Енергоатома, первинної профспілкової організації Компанії, обласної, районної держадміністрацій, міської ради, підрядників та керівництва ХАЕС.

Розпочинаючи нараду, керівник Енергоатома розповів про основні досягнення Компанії за 2021 рік, акцентуючи увагу на найближчих перспективах щодо спорудження нових енергетичних потужностей на Хмельницькій АЕС. «Ми є локомотивом прогресу в атомній галузі. Саме з майданчика ХАЕС буде розпочато реалізацію нових масштабних проєктів з будівництва двох енергоблоків за технологією АР1000. Наразі підписані угоди «Про надання послуг з розроблення проєкту AP1000 на Хмельницькій АЕС», «Про закупівлю тренажера та обладнання із тривалим терміном постачання для проєкту AP1000 на Хмельницькій АЕС», - наголосив керівник Енергоатома.

За словами виконавчого директора з персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» Олега Бояринцева, здійснюється підбір персоналу для роботи на енергоблоках за новою технологією, додатковою вимогою для якого є знання англійської мови.

Генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра поінформував присутніх про основні виробничі показники, охопивши також питання підвищення безпеки, модернізації, реконструкції, підготовки персоналу, соціальної політики, а також подальших перспектив енергопідприємства. «Перспектива розвитку ХАЕС - будівництво нових потужностей, і маємо розпочати з повномасштабного тренажера. Нові енергоблоки - наша реальність, наше майбутнє», - наголосив керівник ХАЕС.

По завершенні наради учасники привітали колектив Хмельницької АЕС із професійним святом, Днем енергетика, побажавши безпечної та безперебійної роботи та реалізації поставлених завдань. 

ХАЕС