Рівнянка отримала 2,5 млн гривень кредитів за підробними документами

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури викрито групу осіб, які, використовуючи підроблені документи, отримували кредитні кошти шляхом оформлення договорів овердрафту від імені підконтрольних суб’єктів господарської діяльності. Організаторці злочинної групи, 42-річній рівнянці, 20.11.2020 повідомлено про підозру у незаконному заволодінні паспортом, використанні підроблених документів, шахрайстві в особливо великих розмірах, вчиненому групою осіб, а також у незаконних діях з платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків ( ч. 3 ст.357, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358, ч.2 ст.28, ч.1 ст.222, ч.3 ч.4 ст.190, ст.190, ч.2 ст.200 КК України).

Встановлено, що впродовж останніх двох років троє рівнян, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, використовували підроблені документи на ім’я сторонніх фізичних осіб, неодноразово звертались до установ комерційних та державних банків у різних містах країни, одержуючи шахрайським шляхом кредитні кошти. В подальшому гроші легалізовували через окремих суб’єктів господарювання та знімали у банківських терміналах на території м.Рівне. Внаслідок злочинних дій банкам завдано майнової шкоди на загальну суму 2,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокурорів Рівненської місцевої прокуратури.

Максимальна відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська місцева прокуратура