Рівнянин нарешті одержав можливість керувати Центренерго

9 травня 2020 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко особисто представив Олександра Корчинського колективу ПАТ «Центренерго», як нового виконуючого обов’язки генерального директора підприємства. І лише 29 травня, йдеться на сайті Фонду державного майна Укрїни, Наглядова Рада ПАТ «Центренерго» на своєму засіданні у приміщенні Фонду державного майна України прийняла одноголосне рішення про припинення обов’язків генерального директора Володимира Потапенка та призначила виконуючим обов'язки генерального директора публічного акціонерного товариства «Центренерго» Олександра Корчинського.

«Завданнями нового керівника ПАТ «Центренерго» є наведення порядку у поточній операційній діяльності, завершення річного фінансового звіту та аудиту компанії, забезпечення стабільної виплати заробітних плат працівникам і стабільної співпраці з Фондом державного майна щодо підготовки підприємства до великої приватизації – для залучення інвестицій», – наголосив Дмитро Сенниченко.

ПАТ «Центренерго»  за останні роки став центром корупції.  Так, за оцінками експертів, з 2004 року з цього державного підприємства виведено до 100 млрд грн. Також були дві невдалі спроби приватизації ПАТ «Центренерго» – у 2013 та 2018 роках. На сьогодні, у Єдиному реєстрі судових рішень зареєстровано понад 17 тисяч документів по цьому підприємству.

ПАТ «Центренерго» вже декілька разів зупиняло свою роботу; у 2004 році була спроба довести підприємство до штучного банкрутства; у 2015-16 роках відбувалися сумнівні закупівлі через компанії-прокладки з РФ та ОРДЛО; Вуглегірськаа ТЕС припиняла роботу через штучно створений дефіцит вугілля у 2015 році.

17 лютого 2020 року, у зв’язку з погіршенням фінансово-економічного стану ПАТ «Центренерго», робочою групою ФДМУ з розгляду документів претендентів на тимчасове здійснення повноважень керівників суб’єктів господарювання, що перебувають в управлінні Фонду державного майна України було розглянуто документи 17 претендентів на тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора публічного акціонерного товариства «Центренерго» та визначено таким претендентом Олександра Корчинського і внесено на затвердження КМУ. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 № 205-р погоджено призначення Корчинського  виконуючим обов’язки генерального директора публічного акціонерного товариства «Центренерго».

Олександр Корчинський має 20-річний досвід роботи на керівних посадах, останні 10 років – в енергетичній галузі. Особливо важливо, що у нього є досвід трансформації збиткових підприємств та вивід їх на рентабельність. Він співпрацював зі Світовим Банком по проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» і був співавтором Закону України "Про ринок електричної енергії".