Рівнян запрошують на безкоштовний показ фільму «Жінка в полоні»

   Жителів Рівненщини запрошують на безкоштовний показ документального фільму «Жінка в полоні», який відбудеться 30 липня о 17.00 в кінотеатрі «Україна» (м.Рівне, Майдан Незалежності, 2).

Це історія сучасного рабства.

   Фільм демонструється в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми. Показ відбудеться одночасно в усіх областях України. 

   «Жінка в полоні» — це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться, як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Тривалість фільму – 90 хв.

НАГОРОДИ: 2017 – фільм, який зібрав найбільше переглядів на Docs for Sales на МФДК в Амстердамі; 2018 – Кінофестиваль Sundance.

   Фільм демонструватимуть в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми, яка організована Мінсоцполітики спільно з міністерствами та відомствами за підтримки Міжнародної організації з міграції в Україні-Агентства ООН з питань міграції, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та представництва ГО «Кампанія А21» в Україні.