У Рівному призупинили будівництво офісного центру

Будівництво торгово-офісного центру на вулиці Кубанська, 10 у Рівному призупинили. Головний спеціаліст інспекційно-адміністративного відділу управління ДАБК Олексій Полоцький пояснив це тим, що у документації замовник вказав неправдиву інформацію.

Джерело Рівне.Суспільне.

Щоб побудувати торгово-офісне приміщення на вулиці Базарна, 13, – це суміжна територія із Кубанською,10, – знесли прибудови у дворі будинку, якими користувалися мешканці. Це відбулося в серпні 2021-го.

Власниця однієї з квартир Інна Кляпко зазначила, що через знесені прибудови їхній будинок почав руйнуватися. Підготовчі роботи з реконструкції нежитлових приміщень під торгово-офісну будівлю наразі призупинили.

"Інспекція на чолі з Полоцьким приходила, вирішили, що це дуже правильно, в рамках закону. Приходила поліція і сказала, що найближчим часом це все має бути знесено, а наше – відбудовано", – розповіла Інна Кляпко.

15 вересня свою перевірку завершили працівники рівненського управління державного архітектурно-будівельного контролю. І виявили порушення.

"Генпідрядник, проєктант заперечили свою причетність до цього об'єкта. В цьому і полягає недостовірність даних. Ми не встановили, чи вони порушили межі, бо самого будівництва не відбувається. Зі слів скаржників, саме вони зруйнували їхні споруди, але довести це ми не змогли, хто саме це зробив, чи попередній власник, бо різняться свідчення замовника і скаржника", – повідомив головний спеціаліст міського ДАБК Олексій Полоцький

Суспільне звернулось за коментарем до представника замовника будівництва.

"Реєстрації правовласності нам так ніхто і не надав до цього часу. Ми не розуміємо, про які будівлі навіть йдеться. В нас було чинно врегульовано і будівельна документація, і підрядник, який мав виконувати роботи. У зв'язку з тим, що ми маємо врегулювати порядок користування суміжними землекористувачами землі для будівельної техніки, то ми взагалі зупинили будівництво і ми будемо вносити зміни в будівельну документацію, щоб були враховані всі інтереси", – зазначив Мирослав Савонюк.

У прибудовах, які знесли з початком будівельних робіт, були сараї та туалети. І нині без них, кажуть мешканці – ніяк.

"Квартира без туалетів – це не квартира, розумієте, що без "нужника" апріорі неможливо. Якщо, наприклад, сарай – вони стояли ближче до будинку, то туалет стояв далі до їхньої будівлі й там є каналізація, з якої все це вибирали машинами, – каже Інна Кляпко.

Наразі мешканці Базарної, 13 хочуть, щоб прибудови відновили, або ж відшкодували їхню вартість.