«Рівнетеплоенерго» спонсорувати «Верес» не буде

Рівнянам не варто хвилюватися з приводу того, що, оплачуючи послуги теплопостачання  від «Рівнетеплоенерго», вони ще й фінансуватимуть місцевий ФК «Верес». Про це минулої п’ятниці на прес-сніданку повідомив директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» Олександр Корчинський. Теплопостачальна компанія, наголосив він, не має жодного стосунку до спонсорства місцевого футбольного клубу. Натомість допомагати йому фінансово власними коштами  виявив бажання власник компанії «Укртепло» Іван Надєїн, а «Рівнетеплоенерго» є лише одним із проектів компанії, яких загалом в Україні у неї понад десять.

- Мені здається, що зараз в Україні настав такий час, що бізнес має думати не лише про прибуток, а ще й бути соціально відповідальним. Я чув багато історій про рівненський «Верес», знаю, наскільки він дорогий для мешканців міста та області, тож, коли мені надійшла пропозиція розглянути можливість участі у співфінансуванні футбольного клубу, то я на неї пристав. Ми разом із представниками міської влади добре все порахуємо, чітко визначимо, якою має бути наша частка і яким має бути фінансування з нашого боку. Я чомусь повірив у цей проект і мені хочеться допомогти клубу, - зазначив Іван Надєїн.

Стосовно ж діяльності ТОВ «Рівнетеплоенерго», то його директор Олександр Корчинський зазначив, що, попри досить великі борги підприємства перед НАК «Нафтогаз України» (майже 300 мільйонів гривень), які вже існують не один рік, загальний баланс у підприємства позитивний, тобто споживачі винні компанії більше, ніж вона сама.

До слова, борги перед теплопостачальниками – проблема не лише рівненських тепловиків. Загальний борг по Україні перед теплопостачальниками складає 8 млрд. гривень. Щоб цю ситуацію виправити, треба поступово переходити на тверде паливо - це і дешевше, і надійніше. У Європі, за словами пана Корчинського, нормою є те, що твердопаливні котельні працюють безпосередньо в житлових кварталах. А в Рівному чомусь вважають, що вони будуть забруднювати атмосферу і не забезпечуватимуть надійним теплом. Це помилкова думка. Більше того  - з огляду на те, як розвиваються події у світі, Україна уже за кілька років може перестати бути основним транспортером газу в Європу, наша газотранспортна система може залишитися без газу, відтак не буде його і в наших домівках. Тому треба дуже швидко переходити на альтернативні види палива, зокрема, тверде. Зрозуміло, що воно теж із часом здорожчає, проте не на стільки, як природний газ. Проблем із постачальниками твердого палива у найближчі 10 років, за словами пана Корчинського, немає і не буде. З розумінням цього і бажанням працювати  компанія «Укртепло» і зайшла на ринок теплопостачання Рівного.

• Василь Бурченя