Рівнеоблрада не розглянула анонсоване питання про заборону УПЦ (МП)

Анонсоване питання про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на сесію Рівнеоблради 20 травня вирішили не виносити.

Джерело Рівне.Суспільне.

Автор проєкту звернення обласної ради щодо заборони на Рівненщині УПЦ московського патріархату — голова облради Сергій Кондрачук. За його словами, 30-го травня мають відбутися парламентські слухання на цю тему. На їх основі планують напрацювати відповідний законопроєкт.

"Я, направду, не міг дозволити, щоб це питання, по-перше, не було проголосоване, а по-друге, воно лишало люфти, дірочки, через які могли пролізти оці останні осередки "русского міра" на Рівненщині. Це єдине питання, яке ми на президії не переносили, не знімали, а взяли на доопрацювання з ряду причин. Основна, що 30 травня відбудуться парламентські слухання", — коментує голова Рівненської облради.

За словами Сергія Кондрачука, запропонований ним на сесію проєкт рішення лишав певні прогалини, які б дозволяли збереження УПЦ. На парламентські слухання на тему законопроєкту про заборону московського патріархату запросили і його.

"Мені б хотілося безальтернативну ліквідацію московського патріархату, з чіткою дорожньою картою, ледь не погодинною, з чітким алгоритмом дій. Це не так просто і ми це розуміємо, і не лише на Рівненщині. Але я не маю сумніву, що нам це вдасться", — додає він.

10 травня на сайті Рівненської єпархії УПЦ повідомляли, що ГО “Миряни” надіслала офіційні листи-звернення до голови ОВА та обласної ради, вимагаючи припинити розгляд будь-яких питань щодо заборони УПЦ.