Рівнеобленерго готується до початку реконструкції електромереж у трьох районах області

Вже у І кварталі 2021 року ПрАТ «Рівнеобленерго» планує розпочати реконструкцію майже 22 км електромереж, що забезпечить більш якісний та надійний розподіл електричної енергії для понад 5 тисяч мешканців області.

Зокрема, нині триває підготовка (укладання договорів, закупівля матеріалів) до початку реконструкції та технічного переоснащення самоутримним ізольованим проводом повітряних ліній 0,4 кВ у Вараському та Рівненському районах.

На Володимереччині заплановані роботи у селах Хіночі та Нетреба. У с. Хіночі буде реконструйовано майже 8 км ПЛ-0,4 кВ, а у с. Нетреба – майже 6 км ПЛ-0,4 кВ.

У Серниках колишнього Зарічненського району заплановано реконструкцію близько 5 км повітряних ліній 0,4 кВ, а у Козлині Рівненського району – понад 3 км повітряних ліній.

Усі ці роботи передбачені інвестиційною програмою ПрАТ «Рівнеобленерго», затвердженою НКРЕКП.

Також ще до кінця І кварталу заплановано початок реалізації наймасштабнішого проєкту цьогорічної інвестпрограми – реконструкція підстанції 110/35/10 кВ «Сарни», що суттєво покращить показники якості напруги в Сарненському районі, задовольнить необхідність у збільшенні потужностей, підвищить  безпеку енергоустановок і надійність енергосистеми в цілому.

Загалом, згідно з інвестиційною програмою ПрАТ «Рівнеобленерго» цьогоріч на Рівненщині планується реконструкція  і технічне переоснащення 35 об’єктів ПЛ-0,4кВ  самоутримним ізольованим проводом загальною довжиною 131,71 км із встановленням 33 розвантажувальних підстанцій 10/0,4 кВ та заміною 18 існуючих підстанцій 10/0,4кВ.
Більшість робіт виконуватимуться у ІІ та ІІІ кварталах 2021 року.