Рівненські рятувальники отримали ключі від сорока чотирьох квартир

Сьогодні в Рівному відкрилося пожежне депо з житловими приміщеннями для рятувальників. Ключі від службових квартир отримали сорок чотири рятувальника та їхні сім’ї.

25-та державна пожежно-рятувальна частина, що розташована поблизу кількох густонаселених мікрорайонів обласного центру, дасть можливість скоротити час прибуття пожежно-рятувальної техніки до місця виникнення надзвичайних ситуацій, а, отже, суттєво скоротить час на надання допомоги людям.

Варто сказати, що об’єкт цей зводився з 1991 року і лише у поточному році будівельні роботи було завершено. Фінансування будівництва відбулося в рамках програми Президента України “Велике будівництво” і здійснювалося за кошти державного, обласного та міського бюджетів.

Під час вручення ключів від службових машин Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив: “Як Голова Служби, я щасливий відкривати сьогодні ось цю, обладнану за останнім словом техніки, 25-ту пожежно-рятувальну частину. Частину, в якій зосереджено усе необхідне як для роботи, так і для життя наших мужніх вогнеборців.

Звісно, це житло тимчасове. Однак лише в минулому році працівниками нашої Служби отримано 1 тис. 314 квартир, у тому числі 965 квартир на умовах фінансового лізингу. Ця мотиваційна програма для рятувальників та правоохоронців, як ви добре знаєте, успішно діє вже кілька років.

Однак я глибоко переконаний, що такі засоби мотивації як доступні квартири у лізинг та ось такі пожежні частини, в яких дім і робота об'єднані в одному просторі, надають потужний поштовх для особистого розвитку людей, допомагають зосередитись на професійному зростанні та зміцнюють впевненість у своєму майбутньому”.

Голова ДСНС наголосив, що підвищення соціальних стандартів — це одна із складових реформи, котра нині впроваджується в Службі.

“Ми й надалі будемо працювати, аби новосілля рятувальників стали масштабною та потужною традицією”, - наголосив Микола Чечоткін.


ГУ ДСНС України у Рівненській області