Рівненські рятівники зустрічають своє професійне свято у сучасному пожежному депо

17 вересня в Україні відзначають День рятівника – професійне свято працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

З цієї нагоди на території нового пожежного депо, що по вулиці Князя Володимира у Рівному, відбулися урочистості. Рятівників Рівненщини особисто привітали перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, заступник голови ради Олексій Бучинський, обласні депутати.

Спершу архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон освятив каплицю з іконою «Неопалима Купина», яку шанують як захисницю від пожеж. Каплиця розташована на території депо. 

Перш, ніж розпочати урочисте нагородження, присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих під час несення служби рятівників.

 - Управління ДСНС у Рівненській області – це надзвичайно сміливі та віддані своїй справі люди. Мені як представнику влади дуже приємно констатувати, що за останні роки рівень роботи наших рятівників помітно зріс. Ви – професійні, ви – сучасні, ви - прогресивні! Тому жителі Рівненщини можуть бути спокійними за свої життя та майно, коли поруч є хлопці та дівчата з ДСНС, - наголосив Сергій Свисталюк і побажав всім працівникам управління, здоров’я, наснаги, подальшого розвитку та добра в родинах.

Від Рівненської обласної ради він вручив працівникам особового складу управління Почесні грамоти та пам’ятні знаки.

Теплі слова привітань та поваги на адресу рятівників Рівненщини звучали і від керівників облдержадміністрації, Рівненської міської територіальної громади та колег із Польщі.

Зі свого боку, начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук подякував усім, хто постійно підтримує ініціативи управління, а це і влада, і представники бізнесу.

Після урочистої частини відбулася екскурсія приміщеннями нового пожежного депо. Запрошені ознайомилися з роботою Центру управління в надзвичайних ситуаціях, оглянули офісні приміщення, в яких невдовзі працюватимуть рятівники. А також приміщення, де розташоване службове житло для особового складу управління ДСНС.

- Нарешті ця будівля з довгобуду перетворилася на сучасний  та комфортний простір для наших рятівників. Приємно відзначити, що Рівненська обласна рада, а також деякі територіальні громади зробили свій фінансовий внесок, щоб це стало реальністю. Тепер наші рятівники мають достойні умови для професійної роботи, а також для комфортного життя поруч з родинами, - зауважив заступник голови обласної ради Олексій Бучинський.

До слова, у приміщенні пожежного депо облаштований окремий простір для дітей, зокрема, працює "Клас пожежної безпеки", де малечі в ігровій формі розповідають основні правила поводження з вогнем та вогненебезпечними предметами, також працює психолог.

З нагоди Дня рятувальника працівники управління ворганізували для дітей окреме свято: влаштували естафети та конкурси, дали можливість загасили міні-пожежу, провели екскурсію професійною технікою.