Рівненські поліцейські встановлюють обставини нічного інциденту

До поліції о 22:45 вчора, 18 листопада, надійшло повідомлення, що неподалік розважального закладу на вулиці Соборній обласного центру чути постріли. 

Поліцейські на місці події виявили 24-річного рівнянина із травмованою ногою. Потерпілий пояснив, що із компанією товаришів хотів відпочити у закладі. Втім, їх туди не впустили, а нібито один із охоронців закладу почав стріляти. 

Потерпілого доставили до травмпункту, де у нього діагностували поверхневе непроникаюче тілесне ушкодження гомілки (синець). Після надання медичної допомоги чоловіка відпустили.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 4 статті 296 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановили коло осіб, які можуть бути причетні до інциденту, а також з’ясовують усі обставини події. За попередньою інформацією, постріл було здійснено ймовірно із пневматичної зброї.

Крім того, поліцейські задокументували черговий факт роботи закладу після 22-ї години, адже із приміщення виходили відвідувачі, а в середині було чути музику. За результатами розгляду матеріалів буде прийняте рішення про притягнення власника закладу до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Із початку карантину це вже восьмий протокол за порушення правил карантину щодо людей відносно працівників вказаного закладу.  

Попри те, що подібний випадок із початку карантину стався вперше, правоохоронці звертаються до громадян та суб’єктів господарювання — власників розважальних закладів та закладів громадського харчування суворо дотримуватись правил карантину, зокрема встановленого наразі обмеженого до 22 години режиму роботи, адже вказані порушення можуть стати причинами та умовами для скоєння інших злочинів.

Крім того, працівники поліції звертатимуться до міської влади щодо скорочення режиму роботи зазначеного розважального закладу.


Відділ комунікації поліції Рівненської області