Рівненська ОДА вирішує питання ліків нестачі для тяжкохворих дітей

Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА проводить аналіз лікарських засобів, після чого подасть заявку в МОЗ для оперативного реагування і вирішення питання перерозподілу поставок препаратів.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник. За його словами, міністерством дано доручення  вивчити питання залишків препаратів, зокрема для лікування тяжкохворих дітей.

«Цього року управління охорони здоров’я подавало заявки щодо лікарських засобів. Для детального вивчення ситуації створена Комісія. Разом з головним лікарем обласної дитячої лікарні, представниками громадськості, які входять до наглядової ради при Рівненській обласній дитячій лікарні, управління проведе ґрунтовний аналіз щодо потреби лікарських засобів», - зазначив Олег Вівсянник.

За словами першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, в області діє Програма «Діти Рівненщини», через яку частково фінансується лікування дітей із вродженими і спадковими, орфанними захворюваннями та онкогематологічною патологією. Водночас, проблема нестачі ліків є і керівництво  ОДА доповість МОЗ щодо ситуації на даний час, підготувавши звернення до центральних органів виконавчої влади.