Рівненська ОДА розпочинає боротьбу із незаконним видобутком піску

На Рівненщині лише 10 суб’єктів підприємницької діяльності видобувають пісок легально. Але є й такі, що ведуть свій бізнес нечесно. Від незаконної розробки надр завдається шкода екології, недоотримують кошти місцеві бюджети та держава.

«Рівненщина - це територія рівних можливостей для всіх, хто хоче вести прозорий бізнес. Маємо досвід у легалізації АЗС, тому беремося за незаконний видобуток піску. Нелегальні видобувачі піску мають припинити свій бізнес або перейти з «чорного» в «білий». У свою чергу, готові допомогти бізнесменам, які мають проблеми із легалізацією, аби вони могли розвиватися та створювати робочі місця», - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його дорученням в області розпочинає працювати робоча група з питань виявлення та припинення незаконного видобутку будівельного піску. До її складу увійшли фахівці Рівненської ОДА, представники правоохоронних органів, управління лісового господарства,  екологічної інспекції, ГУ Держгеокадастру.

Передусім, робоча група проведе інвентаризацію усіх земельних ділянок, де ведеться така діяльність, проаналізує на наявність дозвільних документів суб’єктів господарювання. Кожен об’єкт обстежать правоохоронці та контролюючі органи.

- Прес-служба ОДА