Рівненщина продовжує виконувати роль гуманітарного хабу

Область уже прийняла майже 5 тисяч тонн гуманітарної допомоги від європейських партнерів. Про це повідомив начальник ОВА Віталій Коваль в інтерв’ю для із національного інформаційного агентства Укрінформ.

«Головне – зробити все прозоро, щоб допомога йшла через дашборди, через онлайн дані. Також важливо допомагати бажанню громадян, релігійних організацій, установ займатись волонтерською діяльністю і підтримувати їх. Окремо працює у нас і медичний хаб на базі Рівненської обласної лікарні. Наприклад, нещодавно Рівненщина перенаправила понад 50 тонн ліків зі США у найбільш постраждалі регіони України – до Харківщини, Чернігівщини, Сумщини», - розповів Віталій Коваль.

Очільник області додав, що для Рівненщини на особливому рахунку Чернігівщина, яка визначена Офісом Президента як підшефна.

«Передусім, ми виконуємо завдання Уряду щодо формування продуктових наборів з одинадцяти найменувань. Вже відвантажили 200 тисяч таких наборів. Щодня волонтери фасують майже 10 тисяч наборів. Передаємо різними видами транспорту. Їздив на Чернігівщину, бачив і розумію, як це все важливо для них», - розповів Віталій Коваль.

Нині триває другий етап допомоги для Чернігівщини.

Громади, релігійні організації допомагають інструментами, будівельними матеріалами, щоб швидше відновити економіку, нормальне життя на Чернігівщині, зрештою, в інших областях, яким допомагаємо.

Рівненська ОВА