Рівненщина демонструє гарну динаміку з-поміж всіх регіонів в створенні Пунктів Незламності

Рівненщина демонструє гарну динаміку з-поміж всіх регіонів в створенні Пунктів Незламності. Про це сьогодні йшлося на нараді засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи цих локацій. Рівненщину представляв заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Так, на Рівненщині функціонує 248 пунктів. Серед них 37 створено на базі ДСНС, 21 - Нацполіції, 158 - в органах місцевого врядування та районах, 31 забезпечили представники соціально відповідального бізнесу, також 145 об’єктів знаходиться на АЗС, в аптеках, банках супермаркетах», - сказав Ігор Тимошенко.

У кожному Пункті Незламності є генератор, доступ до інтернету, аптечки та гарячий чай. Окрім того, біля кожної локації працюють чергові, які допомагають розподілити людей та стежать за ситуацією. Також там можна дізнатись, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека, магазин тощо. Усе це цілодобово та безкоштовно.

На Рівненщині з часу створення Пунктів Незламності ними скористалися 35,5 тисячі осіб. Туди, зокрема, приходили зарядити гаджети, погрітися, а також вчили уроки, читали лекції, віддаленно працювали.

Також заступник голови Рівненської ОДА додав, що кожна така локація може розмістити від 40 до 770 осіб. У разі аварійного вимкнення електроенергії більш ніж на 24 години, Пункти Незламності можуть стануть острівцем безпеки, стабільності і тепла.

З переліком «Пунктів Незламності» можна ознайомитися за посиланням