Рівне святкувало...

А  приємно подивувати люд в організаторів святкових заходів насправді було чим. Майдани та парки Рівного перетворилися у  виставкові та концертні підмостки. Так, на центральний майдан завітала незвичайна фотовиставка. Незвичайна тому, що такою вона була вперше. Адже на показ виставили великоформатні світлини із родинних архівів, на яких зафіксовані постаті рівнян 30-х років минулого століття. А доповнили цю оригінальність меблі та побутові речі тих часів. Склалася таким чином історична мить, побувати в якій (бодай завдяки фотоапарату)  пощастило кожному, хто завітав на це свято.
А  Театральну площу за традицією віддали книголюбам та артистам. Тут торгували різноманітною літературою книжкові магазини, видавництва, окремі видавці, лунали вокальні та інструментальні твори у виконанні як відомих митців, так і зовсім юних артистів. Неймовірною барвистістю тішили око та серце роботи майстрів декоративно-вжиткового мистецтва, живописні полотна. Кликав голосами ковальських молотів на зустріч із древнім ремеслом і міський парк культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Приїхали на свято рівнян й українські богатирі на чолі зі славнозвісним  Всилем Вірастюком.   
Відзначити найзаслуженіших рівнян званням «Почесний громадянин міста Рівне» та переможців у різних номінаціях завітали в зал органної та камерної музики керівники міста на чолі з Володимиром Хомком, представники обласної влади, гості з Польщі, Росії. Серед нагороджених були представники і духовної, і матеріальної сфер, борці за незалежність України – молоді і сивочолі, нині сущі і  які відійшли у вічність.  Насамперед варто назвати  ветерана театральної ниви, багаторічного керівника студентського театру Атталію Гаврюшенко,  колишнього міського голову Рівного  Віктора Чайку, ректора Міжнародного економіко-гуманітарного університету Анатолія Дем’янчука, краєзнавця Галину Данильчук, письменника Петра Велесика, фотомайстра Олександра Харвата та інших. На їхню честь звучали музичні дарунки у виконанні тріо «Срібна терція», інших гуртів й окремих вокалістів.  Прекрасним мистецьким епілогом свята став виступ на Майдані Незалежності неперевершеної «Пікардійської терції».
Та чи не найбільше тішило те, що на вулицях обласного центру  було так багато юних і дорослих краян у вишиванках різних кольорів і фасонів! Дай нам, Боже, до цієї  прабатьківської краси ще й такої віри й любові!
• Назар Тарасюк