Рівне прихистило понад 15 тисяч вимушено переміщених осіб

Це лише та частина, яка залишилася у нашому місті на довше. Загалом же ця цифра є вищою. Робимо усе, щоб вимушені переселенці отримували максимальну допомогу.

Переселенці, які проживають у Рівному, можуть отримати виплату від держави.

Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб виплачується особам, які перемістилися з регіонів України, де проводяться бойові дії, та включені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Сума складає від двох до трьох тисяч гривень.

Рівне  стало одним з перших міст України, де ВПО можуть отримати допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН - World food program.

2 220 гривень – на одну особу

не більше ніж 6 660 на одне домогосподарство

Такі виплати нараховуються автоматично особам, які зареєструвались як ВПО та яким нарахована державна допомога на проживання. Далі на вказаний номер телефону прийде смс-повідомлення, з яким та документами, які посвідчують особу, необхідно звернутись до найближчого відділення банку, який підтримує платіжну систему Western Union для отримання грошового переказу.

ВПО після приїзду у Рівненську громаду можуть отримати продуктовий пакет за рахунок місцевого бюджету. Для цього треба подзвонити за телефонами:

15-53, 0960501437, 0960576719.

Працюємо далі, щоб переселенці почувалися якомога комфортніше у нашому місті.  Олександр Третяк