Курячий паштет буде гарною закускою у щоденному раціоні, а також добре виглядатиме на святковому столі.
За інформацією видання “Час-Дій”.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 500 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Вершкове масло (82,5%) – 80 г
- Часник – 2-3 зубки
- Вершки – 100 мл.
- Молоко для попереднього замочування
- Сіль та перець – за смаком
Приготування:
Курячу печінку залити молоком і лишити на годину, далі добре промити під краном, нарізати її навпіл або дрібніше, відрізаючи жовчні протоки, якщо такі є.
На розігрітій з олією сковороді підсмажити часник. Сам часник не потрібен, олія вбере аромат, через 2 хв виймаємо його.
Подрібнити цибулю та натерти моркву.
Обсмажити цибулю до прозорості, потім додати моркву, помішуючи, тушкувати її до напівготовності.
Далі ввести на сковороду підготовлену печінку. Злегка обсмажити всі компоненти разом, тушкувати до повної готовності під кришкою (приблизно 10 хв). Посолити за смаком. Залити вершками, накрити кришкою і тушкувати ще 10 хв.
Перекласти обсмажену з овочами печінку в миску. Масло розтопити, половину влити до печінки та пробити блендером. Скуштувати паштет, за потреби досолити і розкласти по ємностях.
Розтопити іншу частину вершкового масла. Залити ним поверхню паштету, відправити в холодильник для застигання.
Смачного!