Релігія не дозволяє. На Рівненщині відстороняють вчительку за відмову вакцинуватися

Педагог у відповідь пригрозила керівництву ліцею "відповіддю перед всемогутнім Богом" та звинуватила його у "знищенні дітей".

У місті Вараш на Рівненщині керівництво місцевого ліцею №1 відстороняє від роботи вчительку української мови та літератури Жанну Тєтєнєву. Причиною цього стала її відмова вакцинуватися від коронавірусної хвороби. Жінка у свою чергу заявила, що перебуває "під покровом Бога" і має намір оскаржити це рішення. Про це повідомив адвокат педагога Дмитро Бузанов у своєму Facebook.

Юрист опублікував відео, де Тетенєва спілкується з адміністрацією навчального закладу, запевняючи її, що наказ про усунення є незаконним.

"Я знаходжуся під покровом всемогутнього Бога. І скільки всемогутній Бог мені визначив тут працювати, стільки я буду працювати. І ваші злочинні розпорядження та накази будуть усі оскаржені. Тому що ви на себе взяли право знищити мій народ. Я не дозволяю цього іменем всемогутнього Бога. Ви будете за це відповідати перед всемогутнім!" — обурилася вчителька під час розмови з адміністрацією ліцею.

 

Можна довго розписувати правову основу дій адміністрації навчального закладу або іншого підприємства чи установи, які на підставі наказу МОЗ від 04.10.2021 року № 2153 сьогодні, 05.11.2021 року повидавали накази людям про відстроронення від роботи, але я обмежусь одним основним юридичним обгрунтування незаконності цих дій. ?? Частина 1 статті 58 Конституції України визначає, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи. ??Отже, не може цей наказ МОЗ бути застосований до людей, які на дату його набрання чинності вже були працевлаштовані, надання зворотної дії в часі таким нормативно-правовим актам може бути передбачено шляхом прямої вказівки про це в законі або іншому нормативно-правовому акті. (див. Офіційне тлумачення частини першої статті 58 див. в Рішенні Конституційного Суду № 1-рп/99 від 09.02.99} . ??Уважно перечитайте цей наказ МОЗ, відсутня там така вказівка. Тому, терпіння і правильна позиція в судових засіданнях поставить на місце цих застосовувачів наказів. Жанна Володимирівна вчителька з міста Вараш, вже витримували тиск на себе через відмову носити маску на обличчі, витримає і цей тиск, бо вона вивчає біблію і не соромиться цього. Знаєте, мені здається дійсно їй допомогає хтось окрім мене. «Бо не дав нам Бог духа страху, але сили, і любови, і здорового розуму». (2-е послання до Тимофія 1: 7) Posted by Дмитрий Бузанов on Friday, November 5, 2021

Також Тетенєва звинуватила дирекцію навчального закладу в "знищенні себе, рідних, колег та дітей", а звільнити чи усунути її, зі слів педагога, можна буде "тільки тоді, коли буде воля божа".

"Жанна Володимирівна вчителька з міста Вараш, яка вже витримувала тиск на себе через відмову носити маску на обличчі, витримає і цей тиск, бо вона вивчає біблію і не соромиться цього. Знаєте, мені здається, справді їй допомагає хтось крім мене", — прокоментував інцидент адвокат.

Восени минулого року міський суд оштрафував вчительку ліцею на 17 тисяч гривень через відмову носити захисну маску. Проте Тєтєнєвій вдалося виграти апеляцію і не сплачувати цю суму. Небажання дотримуватись маскового режиму тоді вона пояснила релігійними переконаннями.