Равликова ферма на Рівненщині запрошує до себе на гастро-тури

У селі Верба Дубенського району працює равликова ферма. «VerbaraVLyk2020» – одна із лідерів з вирощування та постачання равликів в торгову мережу України, також продукцію експортують в 14 країн світу. Загалом на фермі вирощують понад 20 тонн равликів за сезон.

Перебуваючи з робочою поїздкою на Дубенщині начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль відвідав равликове господарство.

«Підприємство не лише не зупинилося під час війни, а й збільшило випуск продукції на 40%. Важливо, що підприємці у такий непростий час працюють над розвитком свого бізнесу, що, у свою чергу, розбудовує Рівненщину, забезпечує надходження в бюджет», - зазначив Віталій Коваль.

Співвласниця ферми Юлія Хоміцька живе своїм бізнесом: «Я народилася у Вербі. А ферма знаходиться поруч з будинком бабусі. Щодня обходжу равликові поля, спілкуюся з ними, спостерігаю за ростом. Розводимо та реалізуємо равликів сімейства «HELICIDAE», роду маленькі і великі сірі. До речі, ікру їстівних равликів називають «Перли Афродіти».

У господарстві працюють над освоєнням нових напрямків. Паралельно з вирощуванням на фермі займається їх переробкою. Равликове м'ясо багате на вітаміни та мікроелементи, тому воно популярне серед прихильників здорового харчування. Також равликовий слиз використовується в косметології.

Тож власники не зупиняються на досягнутому, а й розширюють ферму – розпочали розводити фазанів. На сьогодні вже є 13 сімей.

Ще один із напрямків діяльності – гастротуризм: у господарстві проводять екскурсії та квести фермою, організовують майстер-класи та гастро-тури із дегустацією продукції власного виробництва.

Рівненська ОВА