Птицька громада тепер приєднається до Тараканівської ОТГ

Учора, 19 липня на сесії Тараканівської сільської ради абсолютна більшість депутатів проголосували «за» надання згоди на добровільне приєднання до ОТГ сусідньої Птицької сільської громади Дубенського району.

Підставоюдля розгляду цього питання на сесії стало рішення Птицької сільської ради прийняте 12 червня 2019 року, яким власне було надано згоду на приєднання до ОТГ.

Як розповів радник з питань децентралізації РівненськогоЦентру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп,для завершення процедури приєднання необхідно щоб ОДА таобласна рада внесли зміни до перспективного плануформування територій громад Рівненської області, оскількинаразі Птицька громада передбачена у складі Вербської ОТГ.

Нагадаємо, процедуру приєднання громад до сільських ОТГ вже пройшли у Млинові та Привільному. Там 30 червня відбулися додаткові вибори депутатів.

Наразі процеси з приєднання до ОТГ відбуваються також ще в Крупецькій ОТГ.

За матеріалами експертів Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування,що діє з ініціативи Мінрегіону та за підтримки ПрограмиULEADз Європою/ ULEAD with Europe,надають консультаційну підтримку усім цим громадам.