Протокол від НАЗК і грамота від Філарета

За повідомленням сайту НАЗК, у декларації голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка було виявлено недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму 242,67 прожиткових мінімумів для праце­здатних осіб (майже 445 тис. грн.).
Національне агентство запобігання корупції для газети «Рівне вечірнє» цю ситуацію прокоментувало так: «Олексій Муляренко при заповненні та поданні декларації зазначив недостовірні відомості про вартість та дати набуття права на нерухоме майно, яке належить йому на праві власності, про відсутність нематеріальних активів, про юридичну особу, кінцевим бенефіціарним власником якої є дружина, про дохід, нарахований/отриманий ним та дружиною протягом звітного періоду».
Матеріали про порушення НАЗК передало до Рівненського міського суду. Передбачене покарання, якщо суд підтримає висновок НАЗК, —
штраф 17 – 42,5 тис. грн.
Водночас НАЗК акцентує увагу на тому, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є всього лише підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.
А напередодні неприємної звістки голова ОДА мав і радісну для себе подію. За вагомий внесок у відродження духовності в Україні та всебічну підтримку утвердження Помісної Української Православної Церкви Святійший Патріарх Філарет під час особистої зустрічі в резиденції нагородив Олексія Муляренка Орденом святого рівноапостольного великого князя Володимира ІІ-го ступеня.
Життя – воно таке: грішне і праведне завжди десь ходять поряд. І в чиновників теж.
• Роман Вістенко