Протидія контрабанді, незаконному обігу наркотиків, видобуванню бурштину та злочинам проти нацбезпеки: проміжні підсумки

Завдяки вжитим скоординованим заходам, на території регіону  забезпечується системна протидія контрабанді, злочинам проти основ національної та громадської безпеки, кримінальним правопорушенням у сфері охорони і використання надр, незаконного обігу наркотичних засобів психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. 

Загалом, цьогоріч закінчено досудове розслідування та уже скеровано до суду 10 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, з них 2 -  щодо 6 осіб, які вчинили злочини у складі організованої групи.

Серед скерованих до суду обвинувальних актів – 3, щодо 7 осіб, які скоїли злочини у сфері охорони і використання надр. Як приклад,  нам вдалось запобігти підриву одного з об’єктів критичної інфраструктури «Рівнеоблводоканалу», що має важливе народногосподарське значення. 

Також закінчено досудове розслідування та скеровано до суду два обвинувальних акти за фактом участі двох осіб у терористичній організацій «ДНР». Вони, зокрема, передавали представникам спецслужб Російської Федерації інформацію про переміщення військових підрозділів та техніки Збройних сил України для подальшого використання у ведені терористичної діяльності проти військових підрозділів ЗСУ.

За процесуального керівництва обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно українця, який діючи за попередньою змовою з громадянином Литовської Республіки намагався  організувати переміщення в Україну з приховуванням від митного контролю та подальший збут на території Рівненщини майже 4,5 кг порошкоподібної речовини, яка у своєму складі містить психотропну речовину метамфетамін та майже 1 кг його аналогу.


Рівненська обласна прокуратура