Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно винуватця ДТП, у якій загинула неповнолітня дівчина, а інший неповнолітній пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування стосовно 39-річного мешканця с. Обарів Рівненського району за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть 16-річної дівчини та заподіяли тяжке тілесне ушкодження 16-річному хлопцю, які є жителями м. Рівне.  

ДТП трапилась у листопаді 2018 року по вул. Малорівненській  в м. Рівне.

В ході досудового розслідування встановлено, що мешканець с. Обарів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на неповнолітніх пішоходів.

Після здійснення наїзду, оглянувши місце пригоди, не надав потерпілим першу медичну допомогу, намагався зникнути на транспортному засобі, однак не зміг, з причин, що не залежали від його волі.  У результаті дорожньо-транспортної пригоди одному пішоходу заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, а інший пішохід від отриманих травм загинула на місці аварії.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286, ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України, а саме: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження та спричинило смерть потерпілого, та свідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Процесуальним прокурором у кримінальному провадженні затверджено та скеровано обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

-- Прес-служба прокуратури Рівненської області