Прокуратура повернула громаді 1,6 га землі водного фонду, яку селищна рада передала в приватну власність

Рішенням Рівненського районного суду задоволено позовну заяву Рівненської окружної прокуратури в інтересах держави до Квасилівської селищної ради та двох жителів Рівненщини про визнання незаконними, скасування рішень та витребування земельних ділянок водного фонду площею 1,6 га, вартістю майже 7 млн гривень.

Зокрема, прокурорами встановлено, що у 2016 році рішенням селищної ради затверджено технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки площею майже 6 га. Згідно експлікації земель на цій ділянці є забудовані землі, сільськогосподарські угіддя та кам’янисті місця.

Поряд з цим, під час проведення інвентаризації земель встановлено, що на спірній ділянці наявний став, а відтак віднесення її до земель сільськогосподарського призначення унеможливлює використання землі за цільовим призначенням.

Проте, селищна рада частину вказаної землі, а саме 1,6 га, передала для ведення особистого селянського господарства фізичній особі у приватну власність, яка, у подальшому, подарувала її  третім особам.

Задля усунення порушень прокуратура і звернулась до суду, який задовольнив позов та зобов’язав відповідачів повернути спірну землю у власність держави.

Рівненська обласна прокуратура