Проблеми із покрівлею, тепло- та водопостачальними системами і навіть із герметичністю дверей рентгенкабінетів - такими є реалії обласного тубдиспансеру

Понад 7,2 млн.грн. необхідні Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центру, щоби провести комплекс ремонтних робіт. Із відповідним листом до керівництва РОР звернувся директор цього комунального підприємства обласної ради Федір Аврука.  

Йдеться передусім про ремонт покрівлі приміщення центру. За словами керівника, на це потрібно 3,3 млн.грн. Крім того, ремонту потребують системи тепло- та водопостачання і водовідведення, на що підприємство просить також 3 млн.грн. Ще 800 тис.грн. необхідні на виготовлення проєктно-кошторисної документації з відновлення системи витяжної вентиляції у лікувальному корпусі.

Враховуючи те, що центр є спеціалізованим закладом, який не може функціонувати без рентгендіагностики, виникла потреба відремонтувати покриття підлоги в рентгендіагностичних кабінетах (вартість - 60 тис.грн.) та рентгенозахисну обшивку на дверях таких кабінетів, яка вже втратила свою герметичність (45 тис.грн.).

Відтак, щоби провести цей комплекс робіт, комунальному підприємству необхідно понад  7,2 млн.грн. 

Це питання розглядали на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова  - Юрій Білик). У підсумку депутати підтримали рекомендацію звернутися до обласної державної адміністрації, щоби там створили робочу групу, яка вивчить питання ремонту даху приміщення фтизіопульмонологічного  центру та визначить реальну фінансову складову. Крім того, комісія рекомендувала ОДА переглянути обласний бюджет 2021 року та внести відповідні пропозиції щодо джерел фінансування інших вказаних ремонтних робіт.

Відділ пресслужби Рівненської обласної ради