Про «Газду» в Рокитному знає кожен

Бо продукти в «Газді» не лише свіжі і за доступними цінами, але й асортимент продукції просто вражає. 

А тому рокитнівчани вже перестали їздити в рівненські супермаркети за оптовими закупівлями товарів продовольчої групи. Бо в «Газді» є все і, що дуже важлививо, багато товарів значно дешевші ніж у рівненських супермаркетах, оскільки тут заключають договори і працюють напряму з постачальниками. Зрештою поїздка з Рокитного до Рівного — задоволення нині не з дешевих через здорожчання ціни на пальне і навряд чи всім по кишені. А тут, як мовилося, усе на місці і все свіже.
Понад дві з половиною тисячі найменувань товарів продовольчої групи нині представлені в гуртовні «Газда».  Тут для споживача є все — заморожені продукти, ковбаси, бакалія, овочі та фрукти тощо. Постачання  продукції відбувається щодня.
— Ще вчителюючи у школі, я придбав магазин колишньої мережі сільської кооперації в с. Дерть.  Коли вже втягнувся у нову справу, то довелося покинути роботу в школі, і збудувати ще один магазин. Але не давала спокою думка створити  гуртівню, бо закупити товари для своїх магазинів у Рокитному було ніде, доводилося їхати в Рівне, скажімо, на той же ринок Дикого, — згадує Микола Ковалець ті часи, коли він починав свій шлях у цьому бізнесі.
До речі, попри усталені стереотипи про те, що успішний бізнес не можна побудувати на двох, обидва Миколи  це успішно роблять і дотепер.
— Я частіше буваю тут, а Микола, можна сказати, постійно в дорозі, я його й сам рідко бачу. Між нами, відколи ми працюємо разом, жодного разу не було суперечок, —  каже про свого бізнес-партнера Миколу Трохимчука Микола Ковалець.
Наш співрозмовник починав свою трудову діяльність  вчителем фізики і математики, виріс до заступника директора школи з навчально-виховної роботи, але вчительської зарплати йому не вистачало навіть на пальне для його «Жигуля», адже кілька разів на тиждень доводилося їздити в Рокитне.  Ось тоді і замислився над тим, що далі так жити не можна. Доля звела з тезкою — Миколою Трохимчуком, який хоч і на кілька років молодший за нього, але вже мав досвід у торгівлі, і хлопці почали працювати разом.
Історія їхнього успіху просто вражає. Вони усього в житті досягли самі без жодної протекції. Відкриття супермаркету продуктів, про який вони так мріють, стане ще одним свідченням їхніх перемог у бізнесі, а мешканці Рокитного отримають додаткові зручності.
Василь Бурченя