Приймальне відділення відкрили у Сарнах

13 серпня у Сарненській центральній районній лікарні відкрили оновлене приймальне відділення. Реконструкцію закладу розпочали у вересні 2020 року. Загальна вартість проєкту — 20 мільйонів гривень.

За інформацією СарниNews.City.

Приймальне відділення має окремий заїзд для швидких, боксоване приміщення для хворих на Covid-19, а також сучасне медичне обладнання.

— Це кардинальне оновлення. Раніше ми надавали лише терапевтичну допомогу. Зараз будемо працювати і як лікарі невідкладних станів. Тобто прийматимемо хворих ургентно і по направленнях. Спектр роботи максимально збільшився. Тому керівництво лікарні планує розширити штат до 41 працівника, — розповідає завідувачка відділення Тамара Супрунець.

За словами заступника головного лікаря Віталія Роєнка, перших пацієнтів оновленне відділення почне приймати вже з наступного тижня:

— Доки тривала реконструкція, ми змушені були на потреби пацієнтів виділити частину терапевтичного корпусу. Однак вже за декілька днів приймальне відділення працюватиме у штатному режимі. Тут є рецепція, консультативно-оглядові приміщення, діагностичний блок, місця для очікування пацієнтів, чоловічі, жіночі та дитячі ліжка для пацієнтів. З’явилась можливість надавати навіть невідкладну хірургічну допомогу.

Площа оновленого приймального відділення становитиме 844 квадрати. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль наголосив, що результат реконструкції перевершив очікування:

— 17 мільйонів 400 тисяч гривень на реконструкцію направили з державного бюджету. До фінансування також долучились громади Сарненського району. І ось результат спільної роботи. Крім ремонту самого приміщення, відділення отримало важливе медичного обладнання. Зокрема передовий комп’ютерний томограф. Наголошу, що всі необхідні дозволи на його роботу потрібно отримали якомога швидше, адже від цього залежить життя людей.

Нагадаємо, у Сарнах понад півроку не працює новий ангіограф для діагностики і лікування хвороб серця. Причина — приміщення кардіоцентру не передали в оренду.