Працівники Рівненського рибоохоронного патруля затримали браконьєрів

На річці Устя порушник завдав збитків на майже 6 тис. грн.

12 травня 2021 року о 16 годині на «гарячу лінію» Рівненського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про факт грубого порушення правил рибальства на р. Устя, поблизу вул. Басівкутська у м. Рівне.

 

Працівники відомства спільно з представниками патрульної поліції у Рівненській області відразу виїхали на вказане місце події. Під час перевірки інформації викрито двох громадян.

Один з яких здійснював вилов водних біоресурсів – «екраном». Порушник встиг виловити три кг риби, а саме: плітки – 70 екз. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 5 950 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя та водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Інший громадянин мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – «екраном» та знаходився на березі річки. Про те, завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля та поліції, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На особу оформлено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Дякуємо громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша підтримка для нас важлива. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої лінії» рибпатруля: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр карася сріблястого становить 17 грн, ляща – 170 грн, судака звичайного – 510 грн.

-- Рівненський рибоохоронний патруль