Поруч Рівненської АЕС відкрито храм-каплицю

Поруч з Рівненською АЕС відбулося відкриття й освячення храму-каплиці на честь Пресвятої Богородиці, яке здійснив Архієпископ Рівненський і Острозький ПЦУ Іларіон у співслужбі з благочинним Вараського району Віталієм Бондарем.

Під час обряду були присутні представники адміністрації та колективу Рівненської АЕС, міської і районної рад, підрядних організацій, які будували капличку. У свою чергу, представники духовенства відзначили, що каплиця зведена швидко й якісно. Місце і капсулу під будівництво каплички минулоріч освячував Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Наша сила – в нашій єдності. Не дивлячись на безліч випробувань, зведено новий храм Божий біля надважливого для держави об’єкту. Мета цієї каплички якраз – відновлювати нашу єдність. Нехай кожен, хто переступає її поріг не задумується, якої він віри, тут об’єднуються серця і щирі молитви усіх людей. Каплиця відповідає усім канонічним церковним богословським аспектам і вимогам. Дякую усім, хто долучився до високої благородної справи, підтримав й втілив цю ідею», – підкреслив Архієпископ Рівненський і Острозький.


Під час події високими церковними нагородами відзначено людей, які долучилися до зведення каплички.


За матеріалами веб-сайта РАЕС