Понад 100 школярів Рівненщини отримали посвідчення юного туриста

Комунальний заклад обласної ради «Рівненська обласна станція юних туристів» влаштували святковий захід «Посвята в юні туристи». Сонтя школярів з п’яти громад Рівненської області зібралися в одному з лісових масивів села Грушвиця Рівненського району на церемонію вручення посвідчень юного туриста.

До святкування долучилися і депутати обласної ради, а також перший заступник голови Сергій Свисталюк.

Окрім церемонії вручення посвідчень, для гуртківців організували кілька локацій: діти проходили туристичну смугу перешкод, демонстрували вміння зі спортивного орієнтування. Рятівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС презентували свою спецтехніку. Діти також взяли участь у караоке-вікторині.

 

- Обласна станція юних туристів- один із гарних прикладів позашкільної роботи на Рівненщині. Нещодавно ми з депутатами обласної ради прийняли оновлену програму розвитку освіти і особлива увага в ній приділяється саме позашкіллю. Це час після навчання у школі, який наші діти повинні проводити з максимальною користю для себе. І заняття туризмом – чудова альтернатива. Тим паче, що наш поліський край має для цього безліч гарних локацій, - зауважив Сергій Свисталюк.