Половина зі створених ОСББ на Рівненщині - в обласному центрі

На Рівненщині налічується 3135 багатоквартирних будинків. ОСББ створені у третині з них – 933. Торік з’явилось 92 об'єднання, що майже на третину більше від 2018 року, повідомляє сайт Рівненської ОДА.

Як розповіли в департаменті житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності  Рівненської ОДА, державна підтримка ОСББ в питаннях енергоощадності стимулюватиме громадян створювати об'єднання. Підтримка ОСББ-спільноти буде пріоритетом у державній політиці.

Зокрема, енергоефективність житлового сектора тісно пов'язана зі створенням ОСББ: державний Фонд енергоефективності надає підтримку лише об'єднанням співвласників. Так, у 2020 році Фонд матиме близько 4 млрд грн, які будуть доступні для кожного ОСББ.

На сьогодні половина ОСББ (562) функціонує в обласному центрі. Найкращі показники створення об’єднань співвласників у містах Рівне, Вараш, Здолбунівському, Радивилівському районах.

Водночас, у Демидівському, Рокитнівському, Володимирецькому, Зарічненському, Млинівському, Дубенському, Острозькому районах  проводиться недостатня робота зі створення ОСББ.

На фото - рівненське ОСББ «Перлина»