Поліція на Рівненщині продовжує виявляти незаконні посіви нарковмісних рослин

Виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування — профілактичні заходи з незаконного обігу наркотиків тривають.

Сьогодні, шостого липня, поліцейський офіцер Ярославицької ТГ на земельній ділянці 67-річної у місцевої жительки виявив незаконний посів 660 рослин снодійного маку.

А напередодні оперуповноважений відділення поліції №1 (м. Дубровиця) та дільничний офіцер на території господарства 46-річного жителя села Берестя виявив 42 рослини коноплі, а в його 33-річного односельця — 126 аналогічних заборонених рослин.

За фактами посіву або вирощування снотворного маку чи конопель розпочато досудові розслідування за статтею 310 Кримінального кодексу України.

Зразки рослин відправили на експертизи, за результатами яких прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Крім того, поліцейський офіцер Смизької ТГ на присадибній ділянці 64-річної жительки села Онишківці виявив 265 рослин маку.

Нагадаємо, що санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 1700 до 8500 гривень, або арешт до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років.


Поліція Рівненської області