Поліцейські встановлюють обставини вибуху у Рівненському районі

24 квітня до поліції повідомив депутат сільської ради, що у селі Ставки внаслідок розриву боєприпасу травмувався місцевий житель.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що компанія товаришів на подвір'ї будинку після проведення городніх робіт, розпивали алкогольні напої. У цей час, 31-річний власник домоволодіння приніс реактивний противотанковий гранатомет та внаслідок необережного поводження з ним здійснив постріл. Боєприпас вибухнув на території сусідньої приватної земельної ділянки.

Вибуховою хвилею чоловіку відірвало пальці руки. Його каретою швидкої медичної допомоги доставили до травматологічного відділення медзакладу.

Вже у відділені медзакладу потерпілий пояснив поліцейським, що отримав РПГ від невідомих осіб кілька років тому будучи членом праворадикальної організації. 
За фактом недбалого поводження з боєприпасами, що призвело до травмування особи слідчі Рівненського районного відділення поліції розпочали досудове розслдіування за частинами 1 статті 263 та статті 264 Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють інформацію про походження боєприпасу та встановлюють осіб причетних до цієї події. 

 Відділ комунікації поліції Рівненської області