Плавці з Вараша стали призерами змагань з плавання «Kyiv Open»

Активні в спорті працівники Рівненської АЕС у складі команди Енергоатом повернулися з нагородами Міжнародних змагань з плавання «Kyiv Open» на призи клубу «Гаврилич Мастерс» та Ігри Баки (м. Бровари). Також 26 листопада в місті-супутнику РАЕС за підтримки профспілкової організації підприємства та Компанії відбувся XIX Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам’яті Валерія Брунька.

26-28 листопада в м. Бровари на блакитних доріжках басейну Купава змагалися понад 360 плавців не лише з України. Команду Енергоатом представляло 16 спортсменів (РАЕС, Вараш, ХАЕС, Київ, Рівне).

Одні з найкращих результатів – три перших місця в індивідуальному заліку та три в абсолюті показала юрисконсульт юридичного управління РАЕС Галина Майданюк. Також Галина здобула бронзове звання як кращий спортсмен турніру. Старший тренер-викладач КДЮСШ управління соціальних об’єктів РАЕС Олександр Савчук посів одне перше, одне друге та одне третє місце в особистому заліку та третє в абсолютному. Представниця служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації РАЕС Анастасія Зайчик отримала золото, срібло та бронзу на різних дистанціях в особистому заліку та срібло в абсолюті. Аналогічні місця здобула й апаратник хімцеху РАЕС Олеся Осовська в особистому заліку, проте в абсолюті посіла третю сходинку. Інженер-дефектоскопіст служби контролю металу РАЕС Сергій Муравинець виборов два перших місця в особистому заліку, а інженер управління виробничо-технічної комплектації РАЕС Олена Гуцало – одне перше та два других місця в особистому заліку.

«Неодноразово вболівала в Броварах на змаганнях за сина та чоловіка, цьогоріч, незважаючи на свій малий досвід у плаванні, спробувала сама взяти участь – і це дійсно круто! Змагання - це приємні хвилювання, після яких знаходиш мотивацію для більш інтенсивного тренування. Спорт – це не тільки гарне самопочуття, позитивні емоції, а й вміння достойно приймати поразку, цінувати досягнення та аналізувати недоліки», – відзначила Олена Гуцало.
За словами старшого тренера-викладача КДЮСШ РАЕС Олександра Савчука, завдяки наполегливим тренуванням усіх учасників команди Енергоатом маємо достойні результати – друге загальнокомандне місце в Кубку «Гаврилич Мастерс» серед 58 клубів та вже третій рік поспіль перше місце в своїй групі областей з Ігор Баки: «Завдяки підтримці генерального директора РАЕС Павла Павлишина, профспілкових лідерів як електростанції, так і Компанії ми маємо можливість не лише підкорювати нові спортивні вершини на змаганнях різного рівня, а й популяризувати наше підприємство та атомну енергетику загалом. Дякую кожному учаснику команди за внесок у спільну перемогу».

Не менш достойні результати показали й вихованці КДЮСШ Рівненської АЕС під час XIX Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби пам’яті Валерія Брунька. Усього участь у заході взяло 118 учасників із Вараша, Рівного, Костополя, Березного, Луцька та Сарн. Місто-супутник РАЕС представляли дві команди – КДЮСШ та ДЮСШ Вараської міської ради. За результатами запеклих поєдинків у кожній віковій групі визначено чемпіонів в особистій першості та призерів, які нагороджені кубками, грамотами та медалями. Першими в командному заліку стали вихованці КДЮСШ РАЕС, друге місце – у команди рівненських борців та третя сходинка п’єдесталу у команди з м. Костопіль. В особистому заліку спортсмени КДЮСШ вибороли 9 перших, 11 других та 10 третіх місць.

Як відзначив старший тренер секції боротьби КДЮСШ РАЕС Володимир Веселовський, усі учасники турніру гідно виступили, продемонструвавши відмінний рівень підготовки, найкращі бійцівські риси, техніку та спритність: «Приємно, що багато хто з наших вихованців покращив свої результати. Участь у змаганнях спонукає молодь і надалі займатися греко-римською боротьбою та виборювати чемпіонські звання. Такого роду турніри сприяють розвитку здорового способу життя, фізичної культури і спорту серед молоді нашого міста-супутника та всіляко сприяють активному дозвіллю».

Загалом спортивне життя Рівненської АЕС є активним та насиченим. Щедрий на спортивні події, не зважаючи на карантинні обмеження, 2021 рік вкотре показав, що рівненські атомники й молодь міста-супутника – активні особистості, які власним прикладом популяризують здоровий спосіб життя.

РАЕС