Перше підприємство Рівненщини одержало Сертифікат Халяль

Нововідкритий забійний комплекс ВРХ, що в селі Великий Мидськ, відповідає вимогам стандарту «Халяль». Такий висновок зробили експерти Центру Сертифікації, проінспектувавши потужності «Халяль – Компані» та всі етапи виробництва продукції. Одержаний сертифікат підтверджує, що весь технологічний процес відповідає канонічним вимогам Ісламу (Шаріату), зауважив керівник інвестиційно-інноваційного проекту Сергій Марчук. За його словами, також домовлено про присутність представника Центру Сертифікації при підготовці кожної експортної партії яловичини в ісламські країни, бо «халяль» (від арабського al-halal – дозволене) – це марка, яка підтверджує відповідність виробництва продукції мусульманським традиціям.

Крім закордонних ринків, є запит на «халяльну» яловичину і в Україні. Передусім мармурові стейки цікаві вітчизняним рестораторам та готельному бізнесу. Адже нині в Україні проживає близько півтора мільйона мусульман і приїздять туристи з країн, де іслам є панівною релігією. Водночас, все більше людей, незалежно від віросповідань, дбають про своє здоров’я, а тому вибирають в ресторанах і для домашнього приготування преміальну, екологічно чисту та безпечну яловичину без залишків крові. Саме таку відтепер виробляють на Рівненщині, оскільки надсучасний цех забою та обвалки працює за світовими стандартами. Це підтверджує Сертифікат Халяль.