Перша «платна» дорога – Рівне-Обарів, 255 грн – за проїзд кількох кілометрів

Кілька кілометрів траси Рівне-Луцьк, на відрізку від Рівного до Обарова, більше нагадують місце танкових випробувань, ніж автомобільну трасу. Після того, як зійшов сніг, проїзд відкритою для руху транспорту частиною став просто неможливий, бо дорога в прямому розумінні розлізлася, а відремонтованою частиною їздити поки що заборонено.

Утім, відремонтована ділянка дороги не загороджена, тож частина водіїв їдуть «новою» смугою в обидва боки. Так само їдуть і старою розбитою.

Цей дивовижний рух без правил, кажуть, іноді контролюють поліцейські, штрафуючи тих, хто виїжджає на «нову» смугу. Тож кілька кілометрів цієї дороги водії в Instagram назвали платним: за 255 грн (це розмір штрафу). Але це – не вихід, адже їхати старою і вкрай зруйнованою неможливо, дорога аварійна!

Як повідомив речник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Дмитро Леонтіюкжахливі ями - орієнтовно три ділянки по 300 метрів - будуть відфрезовані, щоб зменшити ямковість.

Фреза - механізм, який на зиму консервують. Зараз підрядник знімає з консервації і приводить механізм до ладу, обіцяють орієнтовно в неділю приступити до робіт, - пояснив Дмитро Леонтіюк.

На час виконання цих робіт нову смугу не відкриватимуть для руху, адже ці роботи займуть кілька годин часу. Нову смугу офіційно відкриють для руху транспорту орієнтовно у травні.

Загалом об‘єкт – усі 4 смуги руху - планують нарешті здати в експлуатацію вкінці цього року.

Джерело: РадіоТРЕК